Waarom de coffeevac niet mag ontbreken bij de echte thuis-barista

coffeevac

We schreven al eerder een artikel over de beste manier om je koffiebonen te bewaren, maar kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. De manier waarop je je koffiebonen bewaard heeft namelijk een grote invloed op de smaak en de kwaliteit van je kop vers gebrande koffie. Daarom geven we je nog eens 5 redenen om een coffeevac te gebruiken om je bonen in te bewaren!

#1 Zuurstof

Onze Coffeevac is de ideale voorraadbus om je koffie in te bewaren. Er zit namelijk een geweldig systeem achter wat er voor zorgt dat er geen zuurstof bij de bonen kan komen zo lang deze gesloten is, maar welke wèl de koffie laat ontgassen middels een slim ventiel. Wanneer er namelijk veel zuurstof bij de koffiebonen komt kun je erop rekenen dat de vers gebrande koffiebonen hun kwaliteit en smaak snel zullen verliezen, nog voordat je ze allemaal hebt fijngemalen om er een lekkere kop koffie van te zetten.

#2 Smaak

Maar hoe smaakt dat dan, koffiebonen die hun kwaliteit snel verloren zijn? Bij de juiste manier van bewaren zoals in een coffeevac, zal je merken dat je koffie vol aroma zit en er een mooie cremalaag op je espresso komt. Je ruikt en proeft de koffie dan zoals wij het smaakprofiel speciaal hebben gebrand voor je. Als je vers gebrande koffiebonen echter zomaar in een zak bewaard die wat dicht gefrommeld in een kastje ligt, ga je merken dat de bonen wat muffig gaan ruiken. Ook proef je al snel niet meer de smaak zoals je die proefde toen je er de eerste kop koffie van zette en ten slotte vermindert ook de cremalaag op je koffie. 

De koffieboeren doen er alles aan om de beste kwaliteit koffiebonen te leveren en het zou zonde zijn wanneer de bonen vanaf de andere kant van de wereld zijn gekomen, ze bij jou thuis hun smaak nog verliezen terwijl je dit gemakkelijk kunt voorkomen met een coffeevac.

coffeevac
Koffieboeren in Brazilië. Bron: Thissideup

#3 Milieu

Wanneer je je vers gebrande koffiebonen bijvoorbeeld bij ons op de markt komt halen, kun je de coffeevac meenemen om weer te laten vullen. Onze nieuwe verpakking is van papier en wanneer de koffie op is mag de verpakking bij het oud papier, toch vinden we het fijn wanneer je je eigen verpakking meeneemt. Op de markt kan je ook een CoffeeVac bij ons kopen.

#4 Geen geknoei meer

Wanneer je je koffiebonen gewoon in de zak bewaard herken je het vast en zeker. Bij het sluiten van de zak heb je de bovenkant als bij een zak chips naar binnen gefrommeld en de bonen zijn nu overal een beetje tussen gaan zitten. Bij het terug openmaken van de zak kletteren de bonen standaard over je aanrecht heen. Alleen al om die irritatie (en verspilling) op te lossen zou je een coffeevac kunnen aanschaffen. 

#5 Design

En ten slotte, het design. Onze coffeevac heeft een mooie, luxe uitstraling en is daarmee een toevoeging aan je keuken. Wanneer je de bonen nu bewaard in een plastic bakje of oud blik waar misschien zelfs nog geuren van andere producten in zitten, ga je er niet alleen op vooruit met de kwaliteit van je bonen maar ziet het er ook meteen een stuk opgeruimder uit!

Welke koffiebonen bestellen?

Welke vers gebrande koffiebonen je het beste kunt bestellen, ligt volledig aan waar jij van houdt! Koffie is 1 van onze grootste passies en je kunt ons daarom ook altijd een mailtje sturen op Ikwilkoffie@Daveskoffiebranderij.nl. Wanneer je verschillende soorten wilt proeven om uit te proberen, kun je het beste een koffiebonen proefpakket bestellen. Je ontvangt dan van 3 soorten 250 gram koffie om zelf te kunnen beoordelen wat voor jou het lekkerste is.

Wil je meer weten over hoe het branden van verse koffiebonen bij Dave’s Koffiebranderij van hobby, tot passie en toen tot bedrijf is gegroeid? Lees dan zeker het artikel ‘van de schuur tot Amsterdam Roasters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *