5 redenen waarom je onze verse koffiebonen wilt bestellen!

Dave's Koffiebranderij

Een kop koffie is zo veel meer dan een shot cafeïne om de dag mee door te komen en we vinden het leuk om onze passie voor verse koffiebonen met iedereen te delen. Iedere dinsdagochtend branden we onze koffie bij Dak Coffee Roasters om te zorgen dat we zowel op de markt als in de webshop de meest verse koffiebonen op voorraad hebben. Maar waarom zou je onze verse koffiebonen kopen in plaats van bonen die al maanden verpakt zitten in een zak?

#1 Smaak, geur en aroma

De allerbelangrijkste reden dat we je aanraden om verse koffiebonen te kopen is voor ons toch wel de smaak, geur en het aroma. Koffiebonen die al een tijdje geleden gebrand zijn verliezen hun smaak, geur en aroma. Dit gebeurt overigens ook met verse koffiebonen als je ze niet op de juiste manier bewaard, de bonen zullen dan zelfs een beetje muf gaan ruiken en smaken. We schreven al eerder een artikel waarom de coffeevac het perfecte middel is om je koffiebonen in te bewaren.

#2 Cremalaag

Wanneer je verse koffiebonen gebruikt om een mooie espresso van te zetten zal je behalve de geur en smaak ook merken dat de cremalaag veel mooier is. Dat is het laagje boven op de koffie die met verse bonen een karamelachtige kleur zal hebben. Bij oudere bonen is niet alleen de kleur ervan wat wateriger, de cremalaag verdwijnt ook al snel na het zetten van de koffie. Dat is zonde want de cremalaag zorgt er mede voor dat de aroma’s in de koffie blijven tot je deze in je mond hebt.

verse koffiebonen

#3 Verse koffiebonen met een eigen brandprofiel

Voor iedere koffie maken we een eigen brandprofiel om zo te zorgen dat de smaken die in de koffie zitten het mooiste naar voren komen. De ene koffie branden we wat lichter dan een andere koffie. Met behulp van koffiebrand software kunnen we het gekozen profiel herhalen en ook bijsturen.

#4 Koffie met een verhaal

Van iedere koffie weten we waar deze vandaan komt en wie degene is die de koffie produceert. Onze koffie uit Peru komt bij de cooperatie Churupampa vandaan. Wij kopen deze koffie in via This Side Up. In 2024 hebben we de koffie van Neftali Santos. Hij heeft de koffieboerderij overgenomen van zijn grootouders.

#5 Eerlijke prijzen voor de koffieboeren

Verdeling inkoopprijs
NVerdeling inkoopprijs koffie uit Brazilië

Natuurlijk is de kwaliteit en de smaak van de koffie het belangrijkste. Maar voor ons geldt ook dat de producenten een eerlijke prijs moeten ontvangen. Wanneer wij niet weten of de boeren minimaal de Fairtrade prijs ontvangen hebben dan kopen wij de koffie niet. Bij de meeste van onze verse koffiebonen zie je in de webshop een verdeling van de inkoopprijs, met het percentage dat wordt betaald aan de boeren. Op die manier ben je er zeker van dat je meehelpt om de wereld een stukje mooier te maken. 

Heb je zin om onze koffiebonen uit te proberen maar weet je niet goed welke bonen bij je passen? In onze top 7 lekkerste koffiebonen van 2024 kun je een uitgebreide uitleg vinden welke smaken bij welke bonen horen. Je kunt ook een proefpakket bestellen zodat je van 3 verschillende soorten 250 gram bonen krijgt thuisgestuurd!

Dit bericht is gepost in Koffie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *