In januari 2020 waren we in Sri Lanka op zoek naar losse thee. Zodra we in de buurt van Kandy kwamen zagen de we theevelden al liggen. Het zag er echt geweldig uit. Vlak bij Kandy ligt ook een thee museum. Hier vertellen ze van alles over de manier waarop ze in Sri Lanka thee […]
Onze importeur voor deze fairtrade koffie is This Side Up. Zij werken samen met Capricornio. De oprichters van Capricornio hadden het idee om in hun thuisstaat Paraná specialty coffee te gaan produceren. Omdat Paraná onder de Steenbokskeerkring ligt (Tropic Capricorn) op 23º zuiderbreedte, geloofde bijna niemand dat hier goede koffie vandaan kon komen. Het tegendeel […]
Met trots kunnen we melden dat we dit jaar de hele oogst van Sthefania Muñoz hebben gekocht. Zij heeft 3 zakken groene bonen van elk 35 kg geproduceerd. Sthefania is 15 jaar. Ze heeft van haar vader een klein deel van de plantage gekregen om voor te zorgen en te onderhouden. Ze zit in het […]
Myanmar Myanmar maakt pas sinds kort Speciality Coffee, maar heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een speler met indrukwekkende resultaten. De Hopong-coöperatie had slechts één jaar nodig om koffieboeren uit twee dorpen samen te laten werken. Vervolgens hebben zij gezamenlijk hun eerste oogst “natural” koffie geproduceerd en is het hun gelukt de koffie te exporteren; […]
Weggooien, hergebruiken of recyclen? We liepen al een tijdje te dubben hoe we ervoor konden zorgen dat de koffiezakken die wij gebruikten niet weggegooid hoefden te worden en als afval verbrand hoefden te worden. Een koffiezak moet een filter hebben en de koffie moet beschermd worden tegen zuurstof en geuren. De koffie kan anders snel […]
Wanneer het kouder wordt is warme chocolademelk altijd een goed idee! Wij maken onze chocolademelk van chocolade (en niet van cacaopoeder) en doen hier dan een kaneelstokje en wat steranijs bij (en een beetje Chili chocolade). Je kunt er ook nog andere specerijen aan toe voegen. Ingrediënten: 240 ml melk (wij gebruikte volle biologischemelk, […]
Koffie in gevaar Onze koffie is in gevaar door klimaatverandering, lage opbrengsten, ziektes en doordat koffieproducenten niet aan goede koffieplanten kunnen komen. Hierdoor valt ook het levensonderhoud van koffieboeren weg. Ongeveer 70% van de koffie die geproduceerd wordt, is Arabica koffie. Voor deze variëteit is 18ºC tot 21ºC de optimale temperatuur. Het kan een gemiddelde […]
IJs Thee. De meeste mensen kennen ijsthee of Ice Tea wel. In van die flesjes uit de winkel met toegevoegde smaakjes, siropen, suiker enzo. Maar weet je dat je Ice Tea ook heel makkelijk zelf kan maken? Wij maken onze Ice Tea het liefst op de coldbrew methode. Lekker makkelijk en het drankje krijgt een […]
Iedere thee heeft zijn/haar eigen temperatuur en zettijd. En omdat alle smaken verschillen is dit ook weer van persoon tot persoon afhankelijk. Het is daarom handig om op te schrijven per thee hoe je deze het lekkerste zet (wij plakken thuis het recept op het blikje waarin we de thee bewaren). Op onze verpakking vind […]
We willen wat meer informatie geven over de verschillende thee soorten die er zijn. In deze blog gaat het dan om de verwerkings methode van de thee. (en is vast niet compleet). Witte thee Witte thee is een bijzondere theesoort die tot voor kort alleen in China geproduceerd werd, tegenwoordig komt witte thee ook uit […]
- 1
- 2