Warme Chocolademelk op z’n Mexicaans

Wanneer het kouder wordt is warme chocolade melk altijd een goed idee! Daarom maken onze chocolade melk van Taza chocolade en doen hier dan een kaneelstokje en wat steranijs bij (en een beetje Chili chocolade). Je kunt er ook nog andere specerijen aan toe voegen, of verschillende Taza smaken combineren. INGREDIËNTEN: 240 ml melk (wij […]

World Coffee Research

Koffie in gevaar Onze koffie is in gevaar door klimaatverandering, lage opbrengsten, ziektes en doordat koffieproducenten niet aan goede koffieplanten kunnen komen. Hierdoor valt ook het levensonderhoud van koffieboeren weg. Ongeveer 70% van de koffie die geproduceerd wordt, is Arabica koffie. Voor deze variëteit is 18ºC tot 21ºC de optimale temperatuur. Het kan een gemiddelde […]

Thee temperatuur en tijd tabel

Iedere thee heeft zijn/haar eigen temperatuur en zettijd. En omdat alle smaken verschillen is dit ook weer van persoon tot persoon afhankelijk. Het is daarom handig om op te schrijven per thee hoe je deze het lekkerste zet (wij plakken thuis het recept op het blikje waarin we de thee bewaren). Op onze verpakking vind […]