Theereis Sri Lanka 2020

In januari 2020 waren we in Sri Lanka op zoek naar losse thee. Zodra we in de buurt van Kandy kwamen zagen de we theevelden al liggen. Het zag er echt geweldig uit. Vlak bij Kandy ligt ook een thee museum. Hier vertellen ze van alles over de manier waarop ze in Sri Lanka thee […]

Dulce – Brazilië

Onze importeur voor deze fairtrade koffie is This Side Up. Zij werken samen met Capricornio. De oprichters van Capricornio hadden het idee om in hun thuisstaat Paraná specialty coffee te gaan produceren. Omdat Paraná onder Steenbokskeerkring ligt (Tropic Capricorn) op 23º zuiderbreedte, geloofde bijna niemand dat hier goede koffie vandaan kon komen (het tegendeel is […]

Ho Hwayt Village – Myanmar

Myanmar Myanmar maakt pas sinds kort Speciality Coffee maar heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een speler met indrukwekkende resultaten. De Hopong coöperatie was in staat om koffieboeren uit twee dorpen in slechts één jaar te organiseren. Zij hebben gezamenlijk hun eerste oogst “natural” koffie geproduceerd en het is hun gelukt de koffie te exporteren […]

Warme Chocolademelk op z’n Mexicaans

Wanneer het kouder wordt is warme chocolade melk altijd een goed idee! Daarom maken onze chocolade melk van Taza chocolade en doen hier dan een kaneelstokje en wat steranijs bij (en een beetje Chili chocolade). Je kunt er ook nog andere specerijen aan toe voegen, of verschillende Taza smaken combineren. INGREDIËNTEN: 240 ml melk (wij […]

World Coffee Research

Koffie in gevaar Onze koffie is in gevaar door klimaatverandering, lage opbrengsten, ziektes en doordat koffieproducenten niet aan goede koffieplanten kunnen komen. Hierdoor valt ook het levensonderhoud van koffieboeren weg. Ongeveer 70% van de koffie die geproduceerd wordt, is Arabica koffie. Voor deze variëteit is 18ºC tot 21ºC de optimale temperatuur. Het kan een gemiddelde […]

Thee temperatuur en tijd tabel

Iedere thee heeft zijn/haar eigen temperatuur en zettijd. En omdat alle smaken verschillen is dit ook weer van persoon tot persoon afhankelijk. Het is daarom handig om op te schrijven per thee hoe je deze het lekkerste zet (wij plakken thuis het recept op het blikje waarin we de thee bewaren). Op onze verpakking vind […]