Bestel een koffiebonen proefpakket: 3x 250 gram bonen

koffiebonen-proefpakket

Als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van koffiebonen is een koffiebonen proefpakket een geweldige start om jouw voorkeur te bepalen. Of misschien ben je altijd toch een klein beetje teleurgesteld in de smaak als je vol enthousiasme weer een ander pak koffiebonen uit de supermarkt hebt meegenomen. Wij kunnen je verzekeren, onze koffiebonen zijn niet alleen eerlijk, maar ook een genot om ervaren. Maak tijdens het bestellen de keuze tussen een light medium roast of een medium dark roast en we sturen je 3x 250 gram van onze verse koffiebonen. 

Light medium roast

Als je gaat voor het koffiebonen proefpakket met onze light medium roast bonen, ga je voor een koffie met meer fruitige tonen. De koffiebonen van dit proefpakket zijn perfect voor een heerlijke filterkoffie, hoewel je er ook rustig een espresso van kunt zetten. Dat deze koffie wat minder bitter smaakt, komt doordat ze korter gebrand zijn dan bijvoorbeeld de dark roast bonen. Door de kortere branding zien de bonen er ook wat lichter uit. 

Door de echte fijnproevers worden de light roast bonen uit ons koffiebonen proefpakket aanbevolen om de pure smaak van de verschillende bonen te kunnen te ervaren. Vanwege de kortere branding zijn deze aroma’s namelijk mooi bewaard gebleven.

Medium dark roast

Als je van een wat sterkere koffie met een volle body houdt dan is dit iets voor jou. Het medium dark roast koffiebonen proefpakket bestaat uit bonen die langer gebrand zijn en waarbij de suikers meer omgezet zijn in karamel. Dat is waardoor de bonen aan hun donkerdere kleur zijn gekomen. De kleur kun je vergelijken met die van pure chocolade en als je de verpakking openmaakt komt de heerlijke geur je al tegemoet. 

Deze koffie is dus ideaal als je van een wat bitterdere koffie houdt, al gaan bij een dark roast koffie de originele smaken van de boon wel deels verloren. Het is heerlijk om van dit type koffieboon een mooie cappuccino, of een sterke espresso te zetten. Als je ‘s ochtends maar moeilijk kunt opstaan en echt verlangt naar een sterke en lekkere kop koffie, dan is een koffiebonen proefpakket met onze dark roast optie waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Hoe proef je de koffiebonen uit het proefpakket?

koffiebonen proefpakket
Koffie proeven of de plantage in Brazilië: Thissideup

Het allerbelangrijkste aan koffie is eigenlijk heel simpel, jij moet ervan genieten. Je moet ‘s ochtends je eerste kop koffie zetten en er meteen lekker gevoel bij hebben. Desondanks is het ontzettend leuk om je te verdiepen in de verschillende smaken van koffiebonen en leggen we je graag uit hoe je binnen een paar minuten als een echte fijnproever te werk gaat. De beste koffiebonen om te bestellen wanneer je echt de pure smaak van de koffiebonen wilt ervaren, is zoals beschreven de light medium roast.

Het ècht proeven van koffie kun je goed vergelijken met het proeven van wijn. Het eerste wat je doet is het ruiken aan de koffie. En dan niet even snel, maar echt rustig en diep de geur inhaleren. Je neus kan nu eenmaal veel meer geuren onderscheiden dan dat je tong dat kan met smaken. 

Na het ruiken neem je een klein slokje van de koffie en slurp je deze als het ware je mond in. Zolang je niet in een stilte coupé van de NS zit, mag je daar best een beetje geluid bij maken. Voordat je de koffie doorslikt, moet je proberen de smaak volledig te ervaren. Smaakt het misschien naar chocola? Of neigt het meer in de richting van citrusvruchten? Is de koffie een beetje zurig, of juist wat zoeter? Slik de koffie rustig door en laat het even op je inwerken.

Als je uit ons koffiebonen proefpakket meerdere bonen achter elkaar gaat proberen is het leuk om alles wat je ervaart op te schrijven. Zo weet je volgende keer als je koffiebonen gaat bestellen, precies waar je naar op zoek bent!

Bestel ons koffiebonen proefpakket gemakkelijk online in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *