Coldbrew IJsthee Black Mojito

IJs Thee.

De meeste mensen kennen ijsthee of Ice Tea wel. In van die flesjes uit de winkel met toegevoegde smaakjes, siropen, suiker enzo.

Maar weet je dat je Ice Tea ook heel makkelijk zelf kan maken?

Wij maken onze Ice Tea het liefst op de coldbrew methode. Lekker makkelijk en het drankje krijgt een zachte smaak en geen bitters.

Vaak doet men de thee in heet water, je laat het trekken, afkoelen en dan in de koelkast. Je hebt dan koude ijsthee, die vaak wat bitter kan zijn. Dit komt door het laten trekken in heet water.

“Onze” methode

“Onze” methode is om een weckpot met koud water te vullen en daar onze favoriete thee bij te doen. Dit kan met theezakjes uit de winkel, maar lekkerder is onze losse thee. Het makkelijkst is deze er gewoon los in te gooien, maar dan moet je het daarna nog wel even door een zeef gooien, de thee heeft dan wel de meeste ruimte om zich te ontvouwen. Je kunt ook een thee-ei of een papieren thee filter gebruiken die je vult met losse thee. Dan hoef je aan het einde niet te kliederen.

Zet de pot een nachtje (6 tot 12 uur (wij laten de thee wel 24 uur trekken, om zo nog mer smaak te krijgen)) in de koelkast en zeef de thee door een fijne zeef. Wij zetten er meestal een fles met daarop een trechter onder, zodat we de thee meteen in een fles hebben zitten.

Coldbrew mojito
Ijsthee Black mojito
Black mojito in fles

Coldbrew Black Mojito

Wat heb je nodig:

  • Pot van 1 liter (b.v. weckpot)
  • 1 liter koud water
  • 15 gram Black Mojito
  • fijne zeef
  • trechter
  • schone fles

Volg de stappen die hierboven beschreven zijn en je hebt een lekkere ijsthee.

Deze thee is lekker om zo te drinken maar je kunt er ook munt, citroen en ijs aan toevoegen, of wanneer je dit echt lekker vindt siroop, honing of suiker.

Deze zomer maken wij onze ijsthee met Lentedroom thee!

Je kunt deze thee ook maken met:

 

5,95

Een groene rooibos met frisse citroen en warme gember, een ideale combinatie om warm of ijskoud te drinken. Dit is een melange die we zelf samenstellen!

5,75

Een zomerse groene thee met een lekkere aardbeien perzik smaak. Lekker warm gedronken, maar kan ook heel goed als ijsthee.

5,75

Een mooie zwarte thee met de een lekkere mango limoen smaak.

5,75

Waan je in Italië met deze Groene Limoncello thee. Deze thee heeft een fruitige limoensmaak. Je kunt hier ook een heerlijke frisse somerse IJsthee van maken.

5,75

Een lekkere groene thee met smaken van Mango en munt. Ook lekker om IJs-thee van te maken.

Gearomatiseerd

Elfjes thee (70 gram)

4,75

Een intense fruitige rooibos melange met aronia bes (ook bekend als zwarte appelbes) en de smaak van de delicaat zure acerola kers (West-Indische kers of Barbadoskers)

Gearomatiseerd

Limoen Aardbei (70 gram)

3,95

Een rijpe smaak van fruitige aardbeien en frisse limoen.

Gearomatiseerd

Sogno Italiano (70 gram)

3,95

Frisse volle fruitsmaak met een vleugje bergamot

Gearomatiseerd

Black Mojito (70 gram)

3,95

Een fijne zwarte thee met koele groene munt, citroen stukjes en verse limoen olie. Dit maakt deze thee een geweldige traktatie. Ook erg lekker als IJsthee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: