Coldbrew IJsthee

IJs Thee.

De meeste mensen kennen ijsthee of Ice Tea wel. In van die flesjes uit de winkel met toegevoegde smaakjes, siropen, suiker enzo.

Maar weet je dat je Ice Tea ook heel makkelijk zelf kan maken?

Wij maken onze Ice Tea het liefst op de coldbrew methode. Lekker makkelijk en het drankje krijgt een zachte smaak en geen bitters.

Vaak doet men de thee in heet water, je laat het trekken, afkoelen en dan in de koelkast. Je hebt dan koude ijsthee, die vaak wat bitter kan zijn. Dit komt door het laten trekken in heet water.

“Onze” methode

“Onze” methode is om een weckpot met koud water te vullen en daar onze favoriete thee bij te doen. Dit kan met theezakjes uit de winkel, maar lekkerder is onze losse thee. Het makkelijkst is deze er gewoon los in te gooien, maar dan moet je het daarna nog wel even door een zeef gooien, de thee heeft dan wel de meeste ruimte om zich te ontvouwen. Je kunt ook een thee-ei of een papieren thee filter gebruiken die je vult met losse thee. Dan hoef je aan het einde niet te kliederen.

Zet de pot een nachtje (6 tot 12 uur (wij laten de thee wel 24 uur trekken, om zo nog mer smaak te krijgen)) in de koelkast en zeef de thee door een fijne zeef. Wij zetten er meestal een fles met daarop een trechter onder, zodat we de thee meteen in een fles hebben zitten.

 

Coldbrew mojito
Ijsthee Black mojito
Black mojito in fles

 

Je kan ook een van de onderstaande theeën gebruiken voor een lekkere ijsthee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *