Warme Chocolademelk op z’n Mexicaans

Wanneer het kouder wordt is warme chocolademelk altijd een goed idee! Wij maken onze chocolademelk van chocolade (en niet van cacaopoeder) en doen hier dan een kaneelstokje en wat steranijs bij (en een beetje Chili chocolade). Je kunt er ook nog andere specerijen aan toe voegen.

Mexicaanse chocolademelk

Ingrediënten:

 

  • 240 ml melk (wij gebruikte volle biologischemelk, maar je kunt ook sojamelk, amandelmelk of water gebruiken), tegenwoordig gebruiken wij havermelk om zo een Vegan Chocolademelk aan te kunnen bieden.
  • 1/2 verpakking (33 gram) Taza Mexicano Chocolade (dit kan iedere smaak zijn of een combinatie van verschillende smaken

Bereiding

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes
  2. Verwarm de melk in een pan op halfhoog vuur, maar laat niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg eventueel zout toe (dit haalt de smaak op)
  4. Doe de chocolade bij de melk en roer tot deze is opgelost.
  5. Warm de chocolademelk weer op, doe dit weer op een laag vuur.
  6. Wanneer je een mooie schuimlaag wilt op je chocolademelk, gebruik dan tijdens het opwarmen een garde om de melk op te schuimen.
  7. Giet de melk in een kop wanneer de melk warm is en een mooie schuimlaag heeft.

Welke Chocolade kan je voor chocolademelk gebruiken?

Toen wij begonnen met de verkoop van chocolademelk op de markt, maakte wij deze van Taza Chocolade en volle melk.

Tegenwoordig maken we onze chocolademelk met Chocolate Tree Hot Chocolate Winterspices en havermelk (Oalty Barista omdat deze niet zoet is). Dit is een chocolade van 70% en heeft lekkere verwarmende specerijen. Een mooie combinatie met de havermelk.

Wanneer je deze lekkere traktatie thuis maken, dan hebben we de chocolade hiervoor in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers like this: