Reduce, Reuse, Recycle

Onze koffiezakken kunnen hergebruikt worden, of bij het plastic gerecycled worden.

Weggooien, hergebruiken of recyclen?

We liepen al een tijdje te dubben hoe we ervoor konden zorgen dat de koffiezakken die wij gebruikten niet weggegooid hoefden te worden en als afval verbrand hoefden te worden.

Een koffiezak moet een filter hebben en de koffie moet beschermd worden tegen zuurstof en geuren. De koffie kan anders snel oud worden of kan de smaak en geur opnemen van andere producten. Daarom vinden wij dat een gewone papieren zak voor koffie niet werkt.

We zijn op zoek gegaan naar biologisch afbreekbare zakken. Die zijn er wel, maar moeten ingezameld worden en naar een speciaal bedrijf gebracht worden. Dat bedrijf moet de biologisch afbreekbare zakken dan op een speciale manier laat composteren. Of het duurt 10 jaar voor ze afgebroken zijn.

Nieuwe koffiezakken

Uiteindelijk zijn we bij Dutch Coffee Pack terecht gekomen. Zij leveren nu 100% recyclebare plastic koffiezakken. In deze zakken zit dus geen aluminium meer en het houdt de koffie lekker vers. Gele zakken voor een lichtere branding en blauwe zakken voor een donkere branding.

We horen je denken “plastic”. Onze keuze is hierop gevallen omdat deze zakken opnieuw gebruikt kunnen worden, en omdat ze goed te recyclen zijn.

Hergebruiken!!!

We vragen onze klanten, die ons op de markt bezoeken, de lege zakken weer mee terug te nemen en die vullen wij dan weer met vers gebrande koffie (de klant krijgt dan korting). Op deze manier hoeven we dus geen zakken weg te gooien. Het gebeurt ook dat klanten de gebruikte zakken weer bij ons inleveren, die recyclen wij dan.

Klanten kunnen ook hun eigen zakken of potten meenemen, die wij dan weer met alle liefde met onze koffiebonen vullen. Wij raden CoffeeVac bewaarbussen aan, hiermeehoudt je de koffie lekker vers. Vers gebrande koffie ontgast en deze CoffeeVac bussen laten het gas er wel uit, maar laten geen zuurstof naar binnen.

zuiderMRKT

Op de zuiderMRKT, waar we zaterdag’s staan, zien we steeds meer klanten die de zakjes of hun eigen verpakkingsmateriaal meenemen. Dat maakt ons echt blij.

Hier kun je zien waar je ons kunt vinden.

CoffeeVac voorraad bussen

Dit bericht is gepost in Koffie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *