Over ons

Dave’s Koffiebranderij is een microbranderij die begonnen is vanuit de liefde voor lekkere eerlijke vers gebrande koffie. Naast koffiebonen verkopen we ook thee en chocolade.

Transparant en Fairtrade

We proberen de koffiebonen zoveel mogelijk transparant in te kopen. Wij willen weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffiebonen verbouwd worden en de stappen die de koffiebonen afleggen tot in onze branderij. Waar mogelijk geven we aan welk percentage van de inkoopprijs betaald wordt aan de boer. Minimaal willen we Fairtrade koffie inkopen, vaak is het meer dan Fairtrade.

Kwaliteit en smaak

Kwaliteit en smaak staan bij ons voorop. Soms kan het zijn dat wij de niet-biologische variant lekkerder vinden dan de biologische variant. Wij proeven alles zelf en zullen daar een goede afweging in maken.

Op veel kantoren, horecabedrijven en ook wel thuis, is koffie en ook thee maar een drankje, mag niet te veel kosten en moet makkelijk te zetten zijn. Vaak hoeft het ook niet eens écht lekker te zijn. Daar willen wij verandering in brengen. Kijk hier voor meer informatie

Koffie branden

De speciality coffee branden we met zorg en liefde met als doel de terroir in de koffie te bewaren, want elke koffie smaakt anders. Onze filter en espresso bonen zijn dan ook niet donker gebrand. Voor onze klanten die liever een volle donkere smaak willen, hebben we Dark Roast, zonder dat er olie op de bonen zit. Naast Single Origin koffie (van één boerderij, één coöperatie of één geografisch gebied) hebben we ook blends. Een mooie melange van koffies die wij voeren.
Wij malen de koffie met liefde. Al vinden we dat de koffie het beste pas vlak voor het gebruik gemalen zou moeten worden. Dit omdat de kwaliteit van gemalen koffie snel achteruit gaat.

Koffie is een seizoensproduct. Wij wisselen dus regelmatig ons assortiment.

Thee

We hebben ruim 50 soorten kwaliteitsthee van wit tot zwart, maar ook Rooibos, kruiden en fruitthee. Ook onze losse thee kopen wij zoveel mogelijk Biologisch gecertificeerd in. Maar het gaat ons om smaak, dit vinden wij belangrijker dan of een product een certificaat biologisch heeft.
Wil je meer weten over thee, kijk dan ook op onze theesite The Dutch Tea Lady.

Chocolade

De Bean-to-Bar chocolade die wij verkopen is Biologisch en vaak Direct Trade. De producent van de chocoladerepen halen de cacaobonen rechtsreeks bij de boer of produceren de cacao zelf waarna ze er mooie chocolade van maken.

Bestel online of kom, op zaterdag, gezellig langs op de zuiderMRKT in Amsterdam.

Dave van Eif

Dave van Eif
Koffie Brander, Chocolade liefhebber

Petra van Eif The Dutch Tea Lady

Petra van Eif
Thee en Chocolade liefhebber