Over ons

Dave’s Koffiebranderij is een microbranderij, uit Hoofddorp, die begonnen is vanuit de liefde voor lekkere eerlijke vers gebrande koffie.

Transparant en Fairtrade

We kopen de koffiebonen zoveel mogelijk transparant in. Wij weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffiebonen verbouwd worden en de stappen die de koffiebonen afleggen tot in onze branderij. Waar mogelijk geven we aan welk percentage van de inkoopprijs betaald wordt aan de boer. Minimaal willen we Fairtrade koffie inkopen, vaak is het meer dan Fairtrade.

Kwaliteit en smaak

Kwaliteit, smaak, een leefbaar inkomen voor de koffieboer en zorgen voor de natuur en het milieu staat bij ons voorop. 

Vers gebrande koffie

De speciality coffee branden we met zorg en liefde met als doel de terroir in de koffie te bewaren, want elke koffie smaakt anders. Onze filter en espresso bonen zijn dan ook niet donker gebrand. Voor onze klanten die liever een volle donkere smaak willen, hebben we Medium/Dark Roast.

Wij malen de koffie met liefde. Al vinden we dat de koffie het beste pas vlak voor het gebruik gemalen zou moeten worden. Dit omdat de kwaliteit van gemalen koffie snel achteruit gaat.

Vers Gebrande koffie

Koffiebranden bij Amsterdam Roasters

Iedere dinsdag ochtend branden iwijonze koffie in Amsterdam bij Amsterdam Roasters. Dit is een coffee collective, waar we samenwerken met andere koffiebranderijen.

De koffiebrander die wij gebruiken is 15 kg brander van het merk IMF.

Bij deze brander wordt de drum niet direct verhit, maar wordt er lucht verwarmd die de drum in geblazen wordt. De lucht die weer uit de drum komt wordt weer verhit, waardoor schadelijke stoffen verbranden en we dus een schonere uitstoot hebben. Omdat er ook geen naverbrander nodig is, scheelt het ook nog eens in het gasverbruik.

Iedere week hebben we vers gebrande koffie.

Thee

We hebben ruim assortiment kwaliteitsthee van wit tot zwart, maar ook Rooibos, kruiden en fruitthee.
Wil je meer weten over thee, kijk dan ook op onze theesite The Dutch Tea Lady.

Bestel online of kom, op zaterdag, gezellig langs op de zuiderMRKT in Amsterdam.

Vers Gebrande koffie Amsterdam

Dave van Eif
Koffie Brander

Petra van Eif The Dutch Tea Lady

Petra van Eif
Thee liefhebber