Over ons

Dave’s Koffiebranderij is een microbranderij, uit Hoofddorp, die begonnen is vanuit de liefde voor lekkere eerlijke vers gebrande koffie. Naast koffiebonen verkopen we ook thee en chocolade.

Transparant en Fairtrade

We kopen de koffiebonen zoveel mogelijk transparant in. Wij willen weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffiebonen verbouwd worden en de stappen die de koffiebonen afleggen tot in onze branderij. Waar mogelijk geven we aan welk percentage van de inkoopprijs betaald wordt aan de boer. Minimaal willen we Fairtrade koffie inkopen, vaak is het meer dan Fairtrade. Onze Decaf koffie is bijvoorbeeld Fairtrade en biologisch.

Kwaliteit en smaak

Kwaliteit en smaak staan bij ons voorop. Soms kan het zijn dat wij de niet-biologische variant lekkerder vinden dan de biologische variant. Wij proeven alles zelf en zullen daar een goede afweging in maken.

Op veel kantoren, horecabedrijven en ook wel thuis, is koffie en ook thee maar een drankje, mag niet te veel kosten en moet makkelijk te zetten zijn. Vaak hoeft het ook niet eens écht lekker te zijn. Daar willen wij, met onze vers gebrande koffie, verandering in brengen. Kijk hier voor meer informatie

Vers gebrande koffie

De speciality coffee branden we met zorg en liefde met als doel de terroir in de koffie te bewaren, want elke koffie smaakt anders. Onze filter en espresso bonen zijn dan ook niet donker gebrand. Voor onze klanten die liever een volle donkere smaak willen, hebben we Dark Roast, zonder dat er olie op de bonen zit. Naast Single Origin koffie (van één boerderij, één coöperatie of één geografisch gebied) hebben we ook blends. Een mooie melange van koffies die wij voeren.

Wij malen de koffie met liefde. Al vinden we dat de koffie het beste pas vlak voor het gebruik gemalen zou moeten worden. Dit omdat de kwaliteit van gemalen koffie snel achteruit gaat.

Koffie is een seizoensproduct. Het kan zijn dat we een koffie niet meer hebben, maar we hebben altijd lekkere koffie. We proberen ook steeds een Limited edition te hebben zodat je steeds iets anders kunt proberen.

Vers Gebrande koffie

Koffiebranden bij Amsterdam Roasters

Wij branden iedere dinsdag ochtend onze koffie in Amsterdam bij Amsterdam Roasters. Dit is een coffee collective, waar we samenwerken met andere koffiebranderijen.

We hadden eerst onze eigen koffiebrander daar neer gezet, maar omdat we binnen Amsterdam Roasters nu één merk brander hebben. Huren we nu de brander. We zijn inmiddels opgeschaald van een 5 kg brander naar een 15 kg brander. Er staat ook nog een 60 kg brander dus we kunnen nog even vooruit.

Bij deze brander wordt de drum niet direct verhit, maar wordt er lucht verwarmd die de drum in geblazen wordt. De lucht die weer uit de drum komt wordt weer verhit, waardoor schadelijke stoffen verbranden en we dus een schonere uitstoot hebben. Omdat er ook geen naverbrander nodig is, scheelt het ook nog eens in het gasverbruik.

Iedere week hebben we vers gebrande koffie.

Thee

We hebben ruim 70 soorten kwaliteitsthee van wit tot zwart, maar ook Rooibos, kruiden en fruitthee. Ook onze losse thee kopen wij zoveel mogelijk Biologisch gecertificeerd in. Maar het gaat ons om smaak, dit vinden wij belangrijker dan of een product een certificaat biologisch heeft.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe theeën, onze AMBA thee kopen we daarom ook rechtstreeks in bij AMBA Estate in Sri Lanka.
Wil je meer weten over thee, kijk dan ook op onze theesite The Dutch Tea Lady.

Chocolade

De Bean-to-Bar chocolade die wij verkopen is Biologisch en vaak Direct Trade. De producent van de chocoladerepen halen de cacaobonen rechtsreeks bij de boer of produceren de cacao zelf waarna ze er mooie chocolade van maken.

Bestel online of kom, op zaterdag, gezellig langs op de zuiderMRKT in Amsterdam.

Vers Gebrande koffie Amsterdam

Dave van Eif
Koffie Brander, Chocolade liefhebber

Petra van Eif The Dutch Tea Lady

Petra van Eif
Thee en Chocolade liefhebber