Dave’s Koffiebranderij is een microbranderij die begonnen is vanuit de liefde voor lekkere eerlijke vers gebrande koffie. Naast koffie verkopen we ook thee en chocolade.

Transparant

We proberen de koffie zoveel mogelijk transparant in te kopen. Wij willen weten wie de koffieboer of coöperatie is, hoe de koffie verbouwd wordt en de stappen die de koffie aflegt tot in onze branderij. Waar mogelijk geven we aan welk percentage van de inkoopprijs betaald wordt aan de boer. Helaas lukt ons dit nog niet in alle gevallen.

Kwaliteit en smaak

Kwaliteit en smaak staan bij ons voorop. Soms kan het zijn dat wij de niet-biologische variant lekkerder vinden dan de biologische variant. Wij proeven alles zelf en zullen daar een goede afweging in maken.

Op veel kantoren, horecabedrijven en ook wel thuis, is koffie en ook thee maar een drankje, mag niet te veel kosten en moet makkelijk te zetten zijn. Vaak hoeft het ook niet eens écht lekker te zijn. Daar willen wij verandering in brengen.

Koffie branden

De koffie branden we met zorg met als doel de terroir in de koffie te bewaren, want elke koffie smaakt anders. De filter en espresso bonen zijn dan ook niet donker gebrand. Voor onze klanten die liever een volle donkere smaak willen, hebben we Dark Roast koffie. Naast Single Origin koffie (van één boerderij, één coöperatie of één geografisch gebied) hebben we ook blends. Een mooie melange van koffies die wij voeren. Wij malen de koffie met liefde. Al vinden we dat de koffie het beste pas vlak voor het gebruik gemalen zou moeten worden. Dit omdat de kwaliteit van gemalen koffie snel achteruit gaat.

Koffie is een seizoensproduct. Wij wisselen dus regelmatig ons assortiment.

Thee

Ook onze thee kopen wij zoveel mogelijk Biologisch gecertificeerd in. Maar het gaat ons om smaak, dit vinden wij belangrijker dan of een product een certificaat biologisch heeft.

Chocolade

De Bean-to-Bar chocolade die wij verkopen is Biologisch en vaak Direct Trade. De producent van de chocoladerepen halen de cacaobonen rechtsreeks bij de boer of produceren de cacao zelf waarna ze er mooie chocolade van maken.

Bestel online of kom, op zaterdag, gezellig langs op de Zuidermrkt in Amsterdam.

Dave van Eif
Koffie Brander, Chocolade liefhebber

Petra

Petra van Eif
Thee en Chocolade liefhebber