Koop bij ons je nieuwe Moccamaster

Begin 2023 hebben wij Technivorm, de fabrikant van Moccamaster, gevraagd of wij hun koffiezetapparaten mochten gaan verkopen. Gelukkig vonden ook zij dit een goed idee.

Zelf hadden we al een Moccamaster KBG Select staan en een Cup-One. Dave geniet iedere ochtend van een vers gezette kop koffie van onze eigen vers gebrande koffie.

Maar waarom nu Moccamaster?

Deze koffiefilter machines worden in Nederland gemaakt, in Amerongen. Er zit een koperen verwarmingselement in dat zorgt voor een optimale zettemperatuur van tussen de 92º en 96º C. Deze temperatuur is belangrijk voor het zetten van koffie om dat een te lage temperatuur zorgt voor zure koffiesmaak en een te hoge temperatuur geeft juist bittere smaken aan de koffie. 

Daarnaast is de doorlooptijd van de koffie belangrijk, loopt de koffie te snel door dan smaakt de koffie waterig en te langzaam dan krijg je weer een bittere donkere smaak. 

Welke Moccamaster moet ik nu kiezen?

Wanneer je zoals ik ’s morgens 1 kop koffiedrinkt, zou ik de Cup-One kiezen. Deze geeft voor 1 kop koffie de lekkerste smaak. Ik heb ook koffie gezet met de Moccamaster KBG, maar de koffie smaakt toch anders zelfs met dezelfde maling.

Drink je koffie met familie en vrienden of drink je 4 kopjes per dag, dan is de KBG Select een goede keuze. De koffie wordt 40 minuten warm gehouden. De ideale tijd om een kopje koffie met een stukje chocolade voordat je een verse pot koffie zet voor de volgende ronde. En dan mag je nog kiezen uit meer dan 20 verschillende kleuren, er is dus altijd wel een Moccamaster die bij je past.

Zet je nu volle potten en wil je de koffie meenemen, dan is de KGBT met thermoskan het koffiezetapparaat voor jou. De RVS thermoskan heeft een glazen binnenfles die een volle kan tot wel 3 uur warm houdt op 80ºC. Na 8 uur is de koffie ongeveer 50ºC. Het maakt dus niet uit of je binnen of buiten werkt, met deze Moccamaster geniet je altijd van een vers gezette kop koffie.

Hoe zet je de lekkerste koffie?

Gebruik voor het zetten van de koffie altijd vers gebrande koffie, en die koop je natuurlijk bij ons! Wij maken de koffie voor je, wanneer je bij de bestelling snelfiltermaling op geeft, komt het goed. Maar het lekkerste is natuurlijk wanneer je de vers gebrande koffiebonen zelf maalt, dan is de smaak nog beter.

En dat kan tegenwoordig ook met de Moccamaster Koffiemolen KM5.  Een mooie molen met “burrs” schijven die koffie snel malen. Je kunt deze machine gebruiken voor al je types filter koffie, voor espresso is deze molen minder geschikt.

Wanneer je een papieren koffiefilter in de filterhouder doet, spoel deze dan inclusief filter even uit onder de kraan voordat je de koffie in de filter doet. De papieren koffiefilter plakt nu ook lekker aan de filterhouder en zal niet dichtklappen wanneer je koffie gaat zetten.

Gebruik ook aan aparte kan, en niet de kan van de Moccamaster, om water in het reservoir te doen. De kans is er dat, ondanks dat je de kan omspoelt, er vuil uit de kan in het reservoir komt en dit maakt je machine vies en op den duur ook de koffie.Het is ook belangrijk dat je de Moccamaster met enige regelmaat schoon. Bij Moccamaster raden ze aan na 100 keer koffiezetten (1 pak koffiefilters) het apparaat te ontkalken en te reinigen met clean drops.
Ontkalk de machine eerst en gebruik daarna de clean drops, spoel de Moccamaster daarna nog 2 of 3 keer door zonder koffie. Zo weet je zeker dat alle schoonmaakresten uit de machine zijn.

Moccamaster koffiefiltermachine