The Dutch Tea Lady

Vroeger dronken wij thuis altijd zakjes thee en dan vaak English Breakfast. Daar moest dan suiker in, anders was het te bitter. Nu weten we dat losse thee veel lekkerder is. 

Kwaliteitsthee

Bij Dave’s Koffiebranderij verkopen wij losse kwaliteitsthee. We hebben verschillende soorten thee: pure thee, zonder toevoegingen en aroma’s, en thee met aroma’s en toevoegingen. Onze thee verkopen we onder het label van The Dutch Tea Lady. Je kunt onze thee bij Dave’s Koffiebranderij of bij The Dutch Tea Lady kopen.

Waarom Dave’s Koffiebranderij

Altijd mooie losse thee willen hebben? In onze webshop vind je meer dan 50 soorten kwaliteitsthee. Thee zonder toevoegingen of thee met toevoegingen, maar ook infusies. Bestel je favoriete thee en maak een account aan om makkelijk opnieuw te bestellen.

Goede kwaliteit

Het gaat bij ons allereerst om de smaak en kwaliteit van de losse thee. Daarnaast kopen we de thee zo eerlijk mogelijk in. Het liefst direct bij de theeproducent en wanneer mogelijk biologisch.

Al onze losse thee kan meerdere keren opgeschonken worden, soms tot wel vijf keer. Sommige thee smaakt zelfs beter bij een tweede opgieting.

Thee en Infusies

Naast losse thee hebben we ook infusies zoals Rooibos. Vaak worden deze infusies thee genoemd. Maar eigenlijk is thee alleen thee wanneer het is blaadjes zijn van de Camelia Sinensis. Kruiden, rooibos, vruchten en dergelijke vallen onder Tisane of Infusies. Zo staat het ook bij ons op de site, maar wanneer iemand Rooibosthee zegt dan vinden wij dit geen probleem (we doen het zelf ook).

Sapphire Oolong. Losse Thee
Drogen van thee bladeren voor Saphire Oolong

Camelia Sinensis

Alle thee komt van een plant, de Camelia Sinensis. Er zijn wel verschillende ondersoorten of variëteiten. Groene thee wordt dus van dezelfde plant gemaakt als zwarte thee. Ook Oolong thee komt van deze plant. 

Oolong thee

Oolong thee is een gedeeltelijk geoxideerde thee, dit geeft een zachte en bloemige smaak. Oolong is een thee die tussen groene en zwarte thee ligt. Er zijn lichte en donkere oolongs, dit heeft te maken met het oxidatieniveau en of de thee geroosterd is.

Soorten losse thee

witte thee, groene thee, gele thee, oolong thee, zwarte thee, post gefermenteerde thee en infusies.