De #7 lekkerste koffiebonen van 2022

Lekkerste koffiebonen 2022

Ben je op zoek naar de lekkerste koffiebonen van 2022? Bij Dave’s Koffiebranderij zijn er een aantal dingen die we heel belangrijk vinden bij het samenstellen van ons assortiment. De koffiebonen moeten intens smaakvol zijn, zo vers mogelijk gebrand en er moet vooral een eerlijke prijs naar de koffieboeren gaan. 

Om de hoge kwaliteit te kunnen garanderen werken we met een klein assortiment. Daarvan hebben we hieronder de #7 lekkerste koffiebonen van 2022 willekeurig op een rij gezet voor je. Daarbij beschrijven we niet alleen de smaak van de koffie, maar geven we ook graag wat achtergrondinformatie mee. Zo kom je ook een stukje van het verhaal achter onze lekkerste koffiebonen te weten.

Geen tijd om een keuze te maken welke koffiebonen het beste bij jou passen? Hieronder kun je alvast een overzicht vinden met de koffiebonen en hun bijbehorende smaken!

#1 Dulce: BraziliëZoetere smaak met hints van amandelen en chocoladecake
#2 Amsterdamse Blend: Zuid-Amerika & EthiopiëFruitige koffie met tonen van chocolade
#3 Rende Nao: IndonesiëLicht bittere smaak met een zachte afdronk
#4 Suke Quto Natural: EthiopiëFrissere smaak met hints van citrus, bosbessen en perzik
#5 Ho Hwayt: MyanmarBloemig aroma met de zoetheid van lychee en rozijnen, kers, blauwe bes en sinaasappel
#6 La Victoria: ColombiaLicht fruitige koffie met tonen van chocolade en donkere rietsuiker
#7 The Classic Blend: Peru, Colombia & EthiopiëFruitige koffie met hints van chocolade

#1 Dulce: Brazilië

Lekkerste koffiebonen 2022: Dulce Brazilië
De koffieplantage in Paraná door: Thissideup

Onze ‘Dulce’ koffiebonen uit Brazilië zijn afkomstig uit de deelstaat Paraná. De winters zijn er koud en de koffie wordt verbouwd op een hoogte van 450 tot 1.200 meter. Bijna niemand geloofde dat er op deze locatie de mogelijkheid was om lekkere koffiebonen te produceren, de lokale koffieboeren hebben in samenwerking met Capricornio de wereld echter positief verrast. 

Juist door de lage temperatuur in de winter hebben de koffiebonen een veel langer rijpingsproces dan gemiddeld voor lekkere koffiebonen. Door dit langzame tempo waarop de koffiebonen rijpen, zul je tijdens het proeven ervaren dat de koffie een licht zoete smaak heeft welke hints hebben van amandelen en chocoladecake. 

De Dulce koffiebonen uit Brazilië zijn de perfecte keuze als je huidige koffiebonen je net iets te bitter smaken. 

#2 Amsterdamse Blend: Zuid-Amerika & Indonesië

Lekkerste koffiebonen 2022: Amsterdamse Blend

Als je op zoek bent naar de lekkerste koffiebonen die wat fruitig zijn en hints van chocolade geven past deze Amsterdamse Blend ongetwijfeld bij jou. Deze koffiebonen zijn een blend van koffie uit Zuid Amerika en uit Indonesië. 

De koffie die je hiervan zet is perfect geschikt om een mooie espresso van te zetten, maar als filterkoffie haal je hier ook een heerlijke kop koffie uit. 

#3 Rende Nao: Indonesië

Lekkerste koffiebonen 2022: Rende Nao Indonesië
Het team op de koffieplantage in Rende Nao door: Thissideup

Heb je ‘s ochtends wel eens moeite met opstaan? Deze kruidige 100% robusta koffiebonen zorgen voor een heerlijke kick-start van je dag. De combinatie van een aangenaam bittere koffie die toch wat tonen heeft van zoete chocolade maakt het een van de lekkerste koffiebonen van het eiland Flores in Indonesië. 

De koffiebonen worden door een enthousiast team tussen de 900 en 1.200 meter boven de zeespiegel verbouwd en handmatig geplukt. Het bijzondere aan deze bonen is vooral dat ze ‘pulped natural’ zijn. Dat betekend dat het zoete laagje om de pit er niet helemaal afgewassen wordt maar juist gebruikt wordt om in te drogen. Hiermee creëer je als het ware de lekkerste koffiebonen die op een natuurlijke manier aan hun licht zoete nasmaak komen. 

#4 Suke Quto Natural: Ethiopië

Lekkerste koffiebonen 2022: Suke Quto Ethiopië

De Suke Quto Natural is weer een totaal andere koffie dan de vorige 3 genoemde. Dit zijn vooral de lekkerste koffiebonen als je houdt van een wat diversere smaak aan je koffie, met hints van citrus, bosbessen en perzik. 

De Suke Quto Koffie Plantage in Ethiopië waar deze koffiebonen vandaan komen is ontstaan uit een verlangen naar bosbehoud na een grote bosbrand. 1 man, genaamd Tesfaye, stapte naar voren en betrok maar liefst 150 telers om het bos opnieuw te beplanten. Zijn droom kwam eindelijk uit, hij kon de lekkerste koffiebonen produceren op een milieuvriendelijke manier en de lokale gemeenschap ondersteunen met een consistent inkomen. 

Op deze website kun je alles lezen over hoe Tesfaye zijn droom verwezenlijkte en hoe de koffiebonen uiteindelijk bij Dave’s koffiebranderij terecht komen. 

#5 Ho Hwayt: Myanmar

Lekkerste koffiebonen 2022: Ho Hwayt Myanmar
Hopong-boeren op de koffieplantage in Myanmar door: Thissideup

Op meer dan 8.000 kilometer van Nederland vind je het vroegere land Birma, wat ondertussen Myanmar heet. Nog niet zo lang geleden waren de koffieboeren die hier hun koffiebonen produceren nog bezig met het illegaal produceren van opium voor drugsbaronnen. Als je moet overleven en voor je gezin wilt zorgen ga je nu eenmaal op zoek naar een oplossing.

Maar de Hopong-boeren waren het beu om op deze manier uit noodzaak hun geld te moeten verdienen. Met behulp van een NGO hebben ze het voor elkaar gekregen om hun focus volledig op het produceren van de lekkerste natuurlijke koffiebonen te leggen, en met succes! Steeds meer dorpen in de omgeving hebben gezien dat het wèl mogelijk is om op een eerlijke en leukere manier een inkomen te verdienen waar ze ook nog hun passie in kwijt kunnen. 

Net als in Ethiopië worden de koffiekersen al vroeg in de ochtend met de hand geplukt, waarna de bes in de zon kan drogen. Van daaruit gaan de kersen naar een droogstation, waar ze met de hand geselecteerd worden op rijpheid en verder gedroogd worden om daarna een unieke smaak te krijgen.

Bij het zetten van een kop koffie met deze zorgvuldig geselecteerde koffiebonen zul je versteld staan van het bloemige aroma, de zoetheid van lychee en rozijnen, maar ook kers, blauwe bes, sinaasappel en groene appel. Deze breedheid aan smaken maakt het dè koffie als je echt even iets totaal anders wilt ervaren dan je dagelijkse standaard koffie. 

#6 La Victoria: Colombia

Lekkerste koffiebonen 2022 - La Victoria Colombia

Wie aan Colombia denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan de guerrilla. Tientallen jaren lang was het stadje Santa Maria afgesloten van de rest van de wereld door de guerrillaoorlog binnen dit gebied. Gelukkig wist de lokale bevolking zich goed te herpakken en ondertussen produceren ze de lekkerste koffiebonen, waar jij nu thuis van kunt genieten. 

Een licht fruitige koffie met hints van chocolade en donkere rietsuiker maakt het een mooie koffie voor wie niet houdt van extreem bittere of juist veel te slappe koffie. De boeren doen er alles aan om de koffie op een biologische manier te maken en hebben als doel om hier binnen 3 jaar ook officieel gecertificeerd voor te zijn. 

Doordat de boeren meer dan het dubbele dan de commerciële koffieprijs ontvangen zijn ze gegarandeerd van een stabiel inkomen.

#7 The Classic Blend: Peru, Colombia & Ethiopië

Lekkerste koffiebonen 2022: The classic blend

Heb je na het lezen van al deze informatie nog steeds geen keuze kunnen maken wat voor jou nu de lekkerste koffiebonen zijn? ‘The Classic Blend’ is dan misschien wel de beste optie voor jou. Met de koffiebonen van de 3 bovengenoemde landen hebben we een mooie en wat donkerdere blend weten te maken. Deze zijn werkelijk geschikt voor bijna ieder vorm van koffie, of je nu een goede espresso wilt zetten of een lekkere cappuccino. Je zult merken dat de koffie wat fruitig is en tonen heeft van chocolade. 

Ben je benieuwd naar welke koffiebonen en proefpakketten we nog meer verkopen? Bekijk hier ons volledige assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *