IJskoffie recept nodig? Maak je eigen Cold Brew Coffee!

IJskoffie recept

Het is nog geen zomer maar de temperaturen beginnen al weer hoog op te lopen in Nederland. Als er iets lekker smaakt op een zonnige middag is het wel een heerlijke ijskoffie. Met ons ijskoffie recept tover je je vers gemalen koffiebonen binnen no-time om in een smaakvolle verfrissing. 

Benodigdheden 1L Cold Brew Coffee

Tip: Bestel onze Myanmar koffiebonen en selecteer ‘Cold brew’. Om ijskoffie te maken is dit de allerlekkerste soort die je kunt gebruiken!

Cold Brew Coffee maken

Voordat je de ijskoffie maakt is het belangrijk om een Cold Brew extract te maken. Dat is het maken van koffie met koud in plaats van warm water. Daardoor krijg je een mooie, zachte koffie. Het koude water haalt wel de smaken uit je vers gebrande koffiebonen maar neemt het bittere en zure van de bonen niet mee. Een perfect systeem om dit gemakkelijk zelf te kunnen maken is de Toddy Cold Brew Maker

Hieronder volgt het recept voor 1 Liter Cold Brew Coffee:

 1. Maal je vers gebrande koffiebonen, het beste een beetje grof gemalen.
 2. Doe de filters in de container en sluit deze af met de plug.
 3. Vul de papieren filter met je grof gemalen koffiebonen. 
 4. Schenk hier langzaam het water bij en roer dit voorzichtig door. 
 5. Zet de kan op kamertemperatuur weg en wacht 12 uur.
  Let op! Verschuif de container niet, dan zal de stopper eruit geschoven worden.
 6. Na ongeveer 12 uur zet je de container op het karaf en trek je de stopper uit de container. 

Je hebt nu een Cold Brew extract. Daarmee kun je nog allerlei kanten op, hieronder kun je ons favoriete ijskoffie recept vinden voor een normale koffie en voor macchiato variant. 

Gezond ijskoffie recept 

Eigenlijk is het zonde om nog allerlei zoetigheden toe te voegen aan je Cold Brew extract, de smaak is namelijk geweldig! Doordat het koude water de bittere en zure smaken van koffie achterwege laat, heeft het geheel al een licht zoete smaak. Een mooie verhouding met ijsblokjes en water is volgens ons dan ook:

 • 1/3 Cold Brew extract
 • 1/3 Koud water
 • 1/3 IJsblokjes

Met dit ijskoffie recept drink je je koffie eigenlijk puur natuur en proef je de werkelijke smaak van je koffiebonen terug.

Macchiato ijskoffie recept 

ijskoffie recept

Wil je je ijskoffie er net wat fotogenieker uit laten zien en eens een andere smaak ervaren? Probeer er dan eens een iced macchiato van te maken! 

 1. Vul je glas voor 1/4 met ijsblokjes.
 2. Schenk het glas voor 2/4 vol met barista havermelk.
 3. Schenk 1/4 van het glas vol met koffie. Doe dit voorzichtig en laat de koffie liefst de val breken op een ijsblokje.

Op die manier moet het je lukken om het mooiste èn lekkerste macchiato ijskoffie recept te maken. Mocht het Cold Brew extract je nog niet zoet genoeg zijn kun je in plaats van havermelk ook amandelmelk gebruiken.

Zorg dat je je koffiebonen altijd op de juiste manier bewaard. Lees hier hoe je ervoor kunt zorgen dat de aroma’s zo lang mogelijk bewaard blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *