Duurzaamheid

Wat wij doen voor koffieboeren en het milieu.

Eerlijke prijs voor koffie

In de koffie-industrie komen de koffieboeren niet altijd op de eerste plaats. Zij zijn vaak afhankelijk van de wereldhandesprijzen en die dekken vaak nog niet eens de kostprijs van de koffie. Het gevolg hiervan is dat de koffieboer en de gemeenschap om hen heen vaak in armoede leeft.

Duurzaam

Voor ons is het belangrijk dat iedereen in de keten, dus ook de koffieboeren, eerlijk beloond wordt. Een koffieprijs die ervoor zorgt dat de boeren kunnen investeren in hun koffieplantage, in de kwaliteit van de koffie en in de kwaliteit van leven. Voor de boer en de gemeenschap om hen heen.

Wij werken daarom duurzaam samen met vaste tussenhandelaren (This side Up, The Coffee Quest en Grounds Costa Rica) die direct in contact staan met de koffieboeren. Deze partners zorgen ervoor dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen en jaar op jaar koffie van de boeren afnemen.

Milieubewust

Bedrijven en consumenten produceren afval. Of het nu gaat om het branden van de koffie of het verzenden van de vers gebrande koffie naar de klant. Daarom proberen wij onze processen steeds meer duurzaam te maken. En we zijn er nog lang niet.

Wat we nu doen:

  • Onze verpakking is voor het grootste deel 100 % recyclebaar of (industrieel) composteerbaar. We gebruiken geen onnodig verpakkingsmateriaal.
  • Wij hergebruiken dozen die er nog goed uit zien, schoon zijn en in goede staat zijn.
  • Wij hergebruiken vulmateriaal indien deze schoon en in goede staat is.
  • Vanaf eind januari 2024 rijden wij volledig elektrisch.
  • Bezorging van onze koffie, thee en chocolade in Hoofddorp wordt zo veel mogelijk op de fiets gedaan.
  • De koffiebrander die wij gebruiken recirculeert de hete lucht uit de brander en heeft een ingebouwd naverbrandingsysteem Hierdoor is er een schonere uitstoot is en een lager gasverbruik, dan een gewone brander met naverbrander.
  • De chaff (het vliesje dat rond de groene koffieboon zit) dat overblijft bij het branden van de koffie wordt omgezet in compost.
  • We hebben zonnepanelen op ons bedrijfspand die ons voorzien van de benodigde elektriciteit.