Dulce – Brazilië

Onze importeur voor deze fairtrade koffie is This Side Up. Zij werken samen met Capricornio. De oprichters van Capricornio hadden het idee om in hun thuisstaat Paraná specialty coffee te gaan produceren.

Omdat Paraná onder de Steenbokskeerkring ligt (Tropic Capricorn) op 23º zuiderbreedte, geloofde bijna niemand dat hier goede koffie vandaan kon komen. Het tegendeel is waar.

De koffie wordt op een hoogte van 450 tot 1.200 meter verbouwd. De winters kunnen erg koud zijn en de gemiddelde temperatuur is lager dan gebruikelijk voor de verbouw van koffie. Hierdoor verlengt het rijpingsproces aanzienlijk. Door dit langere rijpingsproces komt er zoetheid in de koffie, die we makkelijk kwijt raken wanneer we de koffie te licht branden. De boon heeft daarnaast een lage dichtheid waardoor we niet te heet kunnen branden.

Uit de koffiereeks van Capricornio coffee hebben wij de Signature blend Dulce. Een Espressoblend van drie partner ‘Fazendas’.

Deze vers gebrande koffie heeft smaaktonen van amandelen en chocoladecake. Daarnaast geeft deze koffie een mooie cremalaag (bij een espresso).

Deze koffie is Fairtrade, zodat er een eerlijke prijs naar de boeren gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *