Warme Chocolademelk op z’n Mexicaans

Wanneer het kouder wordt is warme chocolade melk altijd een goed idee! Daarom maken onze chocolade melk van Taza chocolade en doen hier dan een kaneelstokje en wat steranijs bij (en een beetje Chili chocolade). Je kunt er ook nog andere specerijen aan toe voegen, of verschillende Taza smaken combineren.

Mexicaanse chocolademelk

INGREDIËNTEN:

  • 240 ml melk (wij gebruiken volle biologischemelk, maar je kunt ook sojamelk, amandelmelk of water gebruiken)
  • 1/2 verpakking (33 gram) Taza Mexicano Chocolade (dit kan iedere smaak zijn of een combinatie van verschillende smaken

BEREIDING

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes
  2. Verwarm de melk in een pan op halfhoog vuur, maar laat niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg eventueel zout toe (dit haalt de smaak op)
  4. Doe de chocolade bij de melk en roer tot deze is opgelost.
  5. Warm de chocolademelk weer op, doe dit weer op een laag vuur.
  6. Wanneer je een mooie schuimlaag wilt op je chocolademelk, gebruik dan tijdens het opwarmen een garde om de melk op te schuimen.
  7. Giet de melk in een kop wanneer de melk warm is en een mooie schuimlaag heeft.

 

Chocolade

Taza, Coffee 55%

5,65

Steengemalen, biologische ‘Mexican-style’ chocoladediscs met vers geroosterde ‘Direct Trade’ gecertificeerde koffiebonen van ‘Counter Culture Coffee’s’. Ervaar chocolade met echt ruwe textuur. 2 discs in iedere verpakking, ideaal om te delen.

Taza Chocolade

Taza Vanille 50%

5,65

Steengemalen, biologische 50% donkere chocolade met aromatische vanille. In de verpakking vind je 2 Mexicano Discs chocolade met een ruwe textuur.

Taza Chocolade

Taza Guajillo Chili 50%

5,65

Steengemalen, biologische 50% donkere chocolade met Guajillo Chili geeft een mooie balans tussen spicy en zoet. In de verpakking vind je 2 Mexicano Discs chocolade met een ruwe textuur.

Taza Chocolade

Taza Kaneel 50%

5,65

Steengemalen, biologische 50% donkere chocolade met kaneel. In de verpakking vind je 2 Mexicano Discs chocolade met een ruwe textuur.

Uitverkocht

Taza Chocolade

Taza Super Dark 85%

5,65

Steengemalen, biologische 85% donkere chocolade met een volle intense cacaosmaak. In de verpakking vind je 2 Mexicano Discs chocolade met een ruwe textuur.

Taza Chocolade

Taza Cacao Puro 70%

5,65

Steengemalen, biologische 70% donkere chocolade met een volle intense cacaosmaak. In de verpakking vind je 2 Mexicano Discs chocolade met een ruwe textuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: