1% FOR THE PLANET

1% van ons voor iedereen

Geïnspireerd door een van onze chocolademakers (Chocolatetree) hebben wij ons aangesloten bij 1% for the planet. Deze organisatie biedt ondersteuning aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van onze lucht, land en water over de hele wereld. We hebben immers maar één aarde. 

Wij doneren jaarlijks 1% van onze gehele omzet. Of we nu winst draaien of niet. Dat betekent dus dat van iedere bestelling die jullie bij ons doen, wij 1% schenken aan de aarde.

1% for the planet

1% for the Planet is een alliantie van bedrijven die de noodzaak inzien om de natuurlijke leefomgeving te beschermen. Zij begrijpen dat winst en verlies rechtstreeks verband houdt met de gezondheid van onze natuurlijke leefomgeving en zijn bezorgd over de effecten van de industrie, zowel sociaal als op het milieu.

In plaats van alleen maar te nemen van de planeet vinden wij het belangrijk dat we ook iets teruggeven. We letten daarom goed op waar we onze koffie inkopen en hoe de boeren omgaan met de aarde. Voor ons is belangrijk dat de koffie goed smaakt, de boer een eerlijke prijs betaald krijgt (waarvan hij en zijn mensen van kunnen leven) en dat zij goed zijn voor de planeet. Alleen die koffie willen wij branden tot vers gebrande koffie.

1% for the planet

TREES FOR ALL

Wij hebben ervoor gekozen om te doneren aan Trees for All. Deze organisatie zorgt ervoor dat er in Nederland en in de rest van de wereld bomen aangeplant worden.

Zij hebben inmiddels al meer dan 5 miljoen bomen en struiken geplant, 32 bossen geplant en hersteld. Dit staat voor 320 duizend ton vervuilende CO2-compensatie (nee dit alles niet door onze donaties 😇).

Dit bericht is gepost in Koffie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *